השכרת דירה כשאיני משלם מס

שאלה:

אני משכיר דירות דרך אתר (בוקינג), האתר גובה מהשוכר 10% נוספים על המחיר מס עירוני, היות ובהרבה מדינות העולם כך יש מס, בישראל המס אפילו יותר גבוה 17% מע"מ. אני כרגע לא משלם מע"מ היות ואני עוסק פטור. השאלה היא: הלקוח רואה שהחברה אומרת שהוא צריך לשלם מס, האם אני צריך להודיע ללקוח שהוא פטור מהמס היות ואני לא משלם אותו, או היות והחברה גובה כך אוטמטית, ורוב העסקים בישראל גובים כך, אני לא צריך להודיע שאצלי זה שונה.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה משכיר את הדירה שלך לפי המחיר שמשכירים בארץ, ולא משנה אם אתה משלם מס או לא, מותר לך לגבות לפי המחיר שגובים בארץ. מה שהאתר רושמים שאתה משלם מס זה בגלל שכך הוא הדרך, אבל זה לא מחייב שאתה משלם מס, ולכן אין זה גנבת דעת כיון שבכל מקרה מותר לך להשכיר במחיר שמקובל להשכיר בארץ.

בהצלחה.