שחרית למתקרב לדת

שאלה:

שלום כבוד הרב,אני חילוני שמתקרב לדת לקחתי על עצמי להתפלל לחופש, רציתי לדעת מה סדר השחרית הקצר ביותר,יש לי אורחים שאיני יכול להתפלל בסביבתם אך כן אוכל לנסות לקום מוקדם יותר.
משהו שאוכל לסיים ברבע שעה עשרים דקות חצי שעה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית תרשה לי להעיז פני… אנחנו בדור כזה שכל דבר נותן לו הגדרות… אני חילוני… אני דתי… ואז מה נגרם מזה, שנראה כביכול יש שני מסלולים לגיטימיים, יש חילוני שבעצם "פטור ממצוות", הוא הרי חילוני… ויש דתי ש"חייב במצוות". זה כמובן כל זה לא נכון… יש אמת אחת, אם יש אלוקים אז הוא אמת ותורתו אמת וחובה וזכות גדולה לכל אחד לקיים, ואין הבדל בין הרב הכי ידוע ומפורסם לכל איש ברחוב שלא שמע ולא ידע בביתו מדת, שניהם בנים לאלוקים וחייבים בתורה במידה שווה. לכן, בוא נעזוב את ההגדרות, הרי שנינו מאמינים באלוקים ולכן אתה ברוך ה' מתקרב לתורה הקדושה, אז נבין שזה אכן מחייב אותנו לרצינות בענין.

סדר התפילה המינימלי הוא בערך הזמן בו נקבת: ברכות השחר, ברוך שאמר אשרי ישתבח, ואז מתחילת ברכת יוצר עד לסוף שמונה עשרה – תפילת העמידה. כל זה אמור לקחת בערך 20 דקות, אולי מעט יותר.

תצליח מאוד בדרכך החדשה – הישנה – הטובה והנעימה!