ירושה

שאלה:

קרובת משפחה פנתה אלי שברצונה לערוך צוואה שתקפה גם על פי ההלכה וגם על פי החוק וביקשה שאעזור לסדר את הענין,על פי ההלכה נותנים מתנה מחיים,השאלה האם צריך שני עדים שיהיו נוכחים או יחתמו על הצואה,או שמספיק המסמך שהיא חתמה עליו אצל העורך דין? (כמובן שהנוסח של הצואה תקף הלכתית).

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה צוואה שכתובה בצורה הלכתית והיא חתמה על הצוואה, נעשה קניין על הצוואה והצוואה קיימת – גם אם אין שני עדים. אבל עדיף שיהיו שני עדים או חתימת עו"ד כדי שלא יערערו על החתימה.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה הקניין סודר שעושה והחתימה מחייבת את הצוואה. לפי חוק צריך שיהיו שני עדים או עו"ד שמעיד שהחתימה נכונה. גם לפי הלכה אם יש שני עדים יועיל שלא יכולים לערער על החתימה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ריך קניין סודר. ואם כתוב בשטר שעשה קניין סודר וחותם על זה הרי זה הודאה שעשה קניין סודר, ולמרות שלא עשה דינו כעשה.