אבדה שנמצאה לפני זמן רב

שאלה:

שלום וברכה. בני הקטן מצא לפני כחודשיים אוזניות אלחוטיות ברחוב. הוא הביא לי אותם ואמרתי לו שעלינו לשים שלט וכו׳ לצורך השבת אבידה. לצערי הרב, מפה לשם בסופו של דבר לא עשיתי זאת. עבר יחסית זמן רב. מה עליי לעשות כעת? האם רלוונטי להניח שלט ולציין ׳׳לפני כחודשיים׳ וכו׳ מה יהיה ניתן או לא ניתן לעשות עם האוזניות בהמשך…? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש סימן על האוזניות, חייבים לפרסם גם לאחר חודשיים, ולכתוב שנמצא לפני חודשיים – ומצווה הבאה לידך אל תחמיצנה.

אם אין סימן על האוזניות אתה לחייב לפרסם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סימן זה רק שם או משהו ייחודי שנעשה על ידי הבעלים, אבל חברה או צבע או ממותג אינו סימן. אם אכן יש סימן צריך להכריז. ואם לא נמצא המאבד יש לרשות את האבדה במקום שמור ואז תוכל לעשות בה כרצונך.