עקירת שיח קדוש בקדושת שביעית לצורך שינוי ביעוד החצר

שאלה:

שלום וברכה,
בחצר ביתי ישנם שיחי רוזמרין, הם עומדים לעיתים להרחה ולעיתים רחוקות לתבלין. אני מעוניין לשנות את יעוד החצר ולהניח עליה דשא סינטטי, האם מותר לעקור את שיח הרוזמרין למרות שיש לחשוש לקדושת שביעית בשיח זה?

תשובה:

שלום וברכה

להלכה צמחי ריח ותבלין יש בהם קדושת שביעית, וכבר בימים אלו יש ענפים חדשים ברומזרין ולכן יש לנהוג בו קדושת שביעית, ממילא אינני רואה דרך כרגע לעקור. תפנה לאתר של בית המדרש אמונת אי"ש של הרב אפרתי, הם מומחים בענין זה, אולי יש להם פתרון.

הצטרף לדיון

תגובה 1