מסנני שבת – המשך

שאלה:

בהמשך לתשובה בענין מסנן מים.ספציפית לגבי המכשיר נעם 2 היברידי האם יש בעיה בשבת להשתמש במים הקרים ללא יצירת מעקף

תשובה:

לפי מה ששמעתי ממנהלי החברה, עד כמה שחוששים לאיסור בורר יש צורך ליצור מעקף.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1]■למי פונים כדי ליצור את המעקף?
    2]■ידוע לכם האם קיים בשוק מכשיר סינון-מים כשר,
    ומותאם-לשבת בלי-צורך בהתקנת-מעקף-לשבת?

    תודה.

  2. יש מקום לחשש, ראה כאן בהרחבה
    https://din.org.il/2013/05/17/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%A1%D7%A0%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA/
    בשיחה שהיתה לי בענין עם המכון הטכנולוגי הם אמרו לי שאינן מכירים מסנני מים שלא קיימת בהןם בעיה זו, והם תמיד מורים שהורצה להחמיר בזה וראוי להחמיר, יעשה מעקף,כך השיב לי הגר"נ אברג'ל רב קהילת האברכים הספרדים בשכונת ברפלד ובנוה יעקב, שאמר לי שהוא בביתו עשה מעקף כזה.