לעבוד בבית השקעות

שאלה:

התחלתי לעבוד בבית השקעות במחלקת קופות גמל וקרנות השתלמות
העבודה שלי זה : לטפל במשיכת כספים , שיוך כספים שהופקדו לצורך השקעה ,וטיפול בלקוחות .
איך לצערי [ מברור ראשוני ] איך לבית ההשקעות היתר עיסקא אפילו כללי
1. האם מותר לי לעבוד שם ?
2. אם חייב היתר עיסקא איך אני עושה את זה?

תשובה:

שלום וברכה,

כדאי שתמליץ לבית השקעות לערוך היתר עסקה לעסק שלהם.

במקרה שלך אתה לא משקיע אלא עובד במשרד, וכיון שלא ברור שיש איסורים בהשקעות, כיון שיש רבנים שמתירים להשקיע בקופות גמל או קרנות השתלמות או באגחי"ם, לכן מותר לך להמשיך לעבוד ואין צורך לחפש עבודה אחרת.

בהצלחה.

מקורות:

השאלה שלך היא האם יש איסור 'מסייע', ודרך הפוסקים להקל מאוד במה שבין כה וכה יהיה מי שיעשה את זה, ובנידו"ד זה הרבה יותר קל כי רוב הדברים שנעשים על ידי בית ההשקעות הם דברים שיש כמה פוסקים שמתירים אותם, ואף הלוואות של אג"ח שזה יותר בעייתי [כשאין זה אג"ח ממשלתי], לפי דעת הגר"מ פיינשטיין שמותר, א"כ ביחס למסייע נראה וודאי שיש להקל [אגב גם הגריש"א מצרף דעתו במקום מסוים], והאמת שבמקרה זה נראה שאין צורך כלל בכל זה כיון שהעבודה שלו כלל אינה לעשות את ההשקעות אלא רק לשייך את הכספים ולהעבירם מן הלקוחות ולהיפך וא"כ נראה שאין מקום להחמיר כלל, [גם יש צירוף של סיוע למומר שיש פוסקים שהתירו אמנם אין מן הצורך להזכיר ענין זה כאן כנ"ל] וכמובן שמצוה גדולה יעשה  השואל אם יצליח לגרום לחברה לעשות היתר עיסקה, וניתן לקשר אותם עם העושים הת"ע לחברות אך גם אם לא יצליח אין צריך לעזוב את העבודה.