הזמנת הנפטרים לשמחות

שאלה:

האם יש מנהג לבקר קבר של סבא ולהזמין אותו לחופה של נין או נכד?

תשובה:

קיים מנהג כזה בירושלים, אין לו מקור, כלומר, זה נובע מכך שידוע בשם הזוהר הק' שהסבים והסבתות מגיעים לשמחה, אבל זה לא אומר שצריך להזמין אותם. באופן אישי לא ניחא לי כל השיח עם מתים, הרי התורה אסרה דורש אל המתים, אינני אומר שזה בכלל האיסור אבל ממתי יש לנו עסק עם נפטרים, אנחנו מדברים רק עם בורא עולם. לכן לפני חתונת בני הלכתי לקברים ואמרתי שם תהילים אבל לא פניתי אליהם בדברים.

שבת שלום.