אורך שער פתוח לבחורה

שאלה:

מה האורך השער הפתוח המותר המותר לבחורה
ומה האורך פאה המותר לאישה עפ"י הדין
תודה רבה!

תשובה:

אף אחד לא יכול לומר לפי סנטימטרים, העיקר שהמראה יהיה צנוע וסולידי ובאופן המקובל אצל בנות בית יעקב הכשרות.

ברכה והצלחה ושבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כתוב מפורשות בגמרא שמנהגן של בנות המגיעות לפירקן ללכת עם שיער המשתפל על הכתף כמו מפה, ואז מגיע דיון אם זה עד קו כתף תחתונה או עד כתף עליונה.
    וכך נפסק ע"י כלל גדולי הדור (הרב אליישיב זצ"ל וכל השאר שפסקו את בית דין משמר התורה)
    וכך יש כללים והלכות ברורות לכל דבר שבצניעות.
    כדאי לברר לעומק במיוחד בהלכת חשובות אלו, שהרי אף אף אחד לא רוצה לעבור על "ולא ימצא בך ערוות…"