קיזוז חוב לוועד בית תמורת עבודות שנעשו

שאלה:

לפעמים יש דברים קטנים שצריכים להיעשות בבניין והם חצי מלאכת אומן, כגון: החלפת ברז בצנרת, החלפת חלקים בתאורת לד, ניכוש עשבים בחנייה, באופן רגיל לא מצופה שמי שהוא הוועד יעשה זאת בעצמו (כמו בהחלפת נורות, למשל), אלא הוא אמור לזמן אינסטלטור או חשמלאי או פועל שיעשו את העבודה.
אם אני הוועד ואני עושה את זה בעצמי במקום להזמין איש מקצוע, האם אני יכול לקחת לעצמי תשלום סמלי עבור העבודה כלומר לקזז סכום סמלי מהתשלום שלי?
(למשל אם על החלפת חלק בצנרת אינסטלטור ייקח 200 ש"ח, האם אני יכול לקחת 100 ש"ח?)

תשובה:

מקורות:

שלום וברכה,

עבודות שמקובל להביא איש מקצוע ולקחת תשלום, מותר לך לעשות בעצמך ולגבות תשלום מוועד הבית. ואתה יכול לקחת גם מחיר של איש מקצוע פשוט. ולכן החלפת ברז, או ניקוש צמחייה אתה יכול לגבות תשלום מקופת וועד הבית – ובתנאי שהעבודה נעשית בצורה טובה.

החלפת תאורה [בלי גוף תאורה] לא מקובל להביא איש מקצוע ולכן לא ניתן לגבות תשלום על כך.

בהצלחה.