לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צ'ק שחויב בסכום הנמוך מהסכום הנקוב בו

שאלה:

לכבוד הרבנים,

צ'ק שנתתי חויב בחשבון הבנק שלי בסכום הנמוך ממה שרשמתי בו.
לדוגמא, הסכום שרשמנו בצ'ק הינו 160 ₪, ואילו החיוב בבנק הינו רק על 90 ₪.
איני יודע האם זה בגלל טעות של המפקיד (למשל, במקרה שהפקיד את הצ'ק באמצעות מכשיר אוטומטי כלשהו, או באמצעות סריקה של הצ'ק בסמארטפון, שבמקרים אלו המפקיד עצמו מפרט את סכום הצ'ק), או טעות הקלדה של פקיד בבנק בו הופקד הצ'ק.

האם עלי לפנות אל המוטב מקבל הצ'ק, ולעדכן אותו לגבי הטעות שאירעה והחיוב הנמוך לרעתו?

בברכה"ת

תשובה:

שלום וברכה,

מקבל צ'ק לא קיבל את הכסף שאתה אמור לתת לו, ולכן אתה חייב להשלים לו את החוב שאתה חייב לו.

בהצלחה.