הזיק לרכב צבאי במשך תפקידו

שאלה:

שלום כבוד הרב,
עלתה לי שאלה בדיני ממונות בעזרת ה' :

1. אמרו לי להוציא קרטונים מרכב מסויים, וכאשר רציתי לסגור את הדלת האחורית של הרכב לא ידעתי שהיה צריך לסגור את הדלת יש איזה התקן שצריך קודם לסגור הדלת של שמאל ואז ימין, ולא ידעתי לכן סגרתי את שבצד שמאל לפני ואז דפקתי את הדלת שבצד שמאל על צד ימין וראיתי מין רושם שחור סריטה כזאת.
מדובר רכב צבאי עם ה"צ" מאחורה ונפגע בתוקף התפקיד וגם ספק שאני גרמתי לזה

לא רואה בזה חיוב לשלם לכאורה זה נראה שזה דרך השימוש אבל שואל ליתר ביטחון

תשובה:

שלום וברכה,

אם התכוונת לעזור ולא בתשלום ועשית שלא בכוונה כלל אתה פטור מלשלם. גם אם מדובר בסריטה קטנה שלא מקובל לתקן ולא מפחית מערך הרכב אתה פטור. וכן אם יש ספק אם אתה הזקת אתה פטור.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שעשה טובה לחברו והזיק בשוגג פטור מלשלם כמבואר בשו"ע סימן שו סעיף ד.

נזק שלא מתקנים ואין ירידת ערך פטור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה
    1) אם לא גרם לירידת ערך אפ' במזיד יהיה פטור ?
    2) בהתכוון לעזור אפילו עשה לו פאנצ'ר באוטו בשוגג [כלומר היזק לא קטן..] יהיה פטור ?