גביית תשלום חשמל משוכרים

שאלה:

אני משכיר 2 יחידות דיור, יש מונה חשמל עבור כל אחת מהיחידות, אך בנוסף לקוט"ש, ישנו תשלום קבוע של כמה עשרות שקלים לחודש, איך אני גובה זאת מהיחידות, האם הגיוני לחלק את התשלום הזה ל3 (דירה שלי ו2 היחידות),

תשובה:

שלום וברכה,

יש לחלק את התשלום הקבוע לשלושת הדיירים, כיון שכולם שותפים בחיבור לחשמל. וכמו כן כל אחד ישלם לפי קוט"ש שמשתמש.

בהצלחה.

מקורות:

המשכיר שמחבר למונה שלו שני מונים נוספים לשני דיירים נוספים, הוא מוכר להם את החשמל. ויכול לגבות מהם גם את החיוב קבוע שמחייבים אותו, כיון שהוא משלם על כך עבורו ועבור השוכרים.