תפילת תשלומין

שאלה:

אם פספסתי תפילת שחרית היום, ולא יכולתי להשלים במנחה כי חבר הגיע אלי ולא הספקתי, האם אני יכול להשלים אותה בשחרית מחר, כיוון שמאוחר ואני ממש רוצה לישון, גם כדי שלא אקום מאוחר מחר ושוב פעם אפספס

תשובה:

תפילת תשלומין היא תמיד רק בתפילה הסמוכה לה, כלומר שחרית אפשר להשלים במנחה ולא בערבית שלאחריה ובודאי לא בשחרית, אבל מה שיותר חשוב זה שתפילה זו נאמרת רק אם אדם הפסיד תפילה בשוגג או באונס, אבל סתם בגלל שחבר מגיע או כל דבר בסגנון זה, זה כבר נחשב רשלנות וזה לא מתיר להתפלל תפילת תשלומין.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אני לא מבין, אם יש לך אפשרות להרוויח אלף ש"ח וחבר היה בא אליך היית מפסיד את הכסף או היית אומר לו חכה רגע עשר דקות חוזר ואני איתך? אני מניח שהתשובה ברורה.
    אם כן, תפילה שהיא נצח נצחים לעולם הבא שלך לא כ"ש?