מכונת גילוח מכון צומת / מכונה כשרה

שאלה:

שלום כבוד הרב
רציתי בבקשה לשאול לגבי מכונת גילוח מבית פיליפס דגם s1121 המאושרת ע"י מכון צומת האם היא מותרת?
(כי שמעתי שקשה לסמוך על מכון צומת בזה)

תשובה:

מי שחושש לדעת רובם המכריע של הפוסקים שקיימת בעיה בחלק ממכונות הגילוח, אינו יכול לסמוך על ההכשר של מכון צומת, כיון שהם כותבים באתר שלהם, שהם פשוט סבורים שכל המכונות כמעט כשרות… כלומר הם לא משגיחים ומפקחים בדרך כלל על כשרות המכונות ולא מונעים את החששות עליהם דיברו הפוסקים, הם פשוט סבורים שאין בזה בעיה. לכן אין לסמוך על כשרות זו בענין זה, אלא לחפש מכונה בהכשר הרב גרוס או לאחרונה יש גם בהכשר הרב אריה דביר.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם בשאר מכשירי-טכנולוגיה שצריכים כשרות/הכשר, כגון מכשירי-טכנולוגיה-שאינם-מחללים-שבת,
    -הכשרות/הכשר של מכון-צומ"ת כן מספיק טובה?
    או שגם בזה אתם ממליצים על כשרות/הכשר אחר?

    תודה.

  2. אנחנו אף פעם לא מדברים לגופם של אנשים או מערכות, זה רחוק מלהיות תחום עיסוקנו וזה לא אהוב עלינו, אלא רק לגופם של מכשירים, תפרט במה מדובר וננסה לבדוק.

  3. גם אם חלילה קיים ארגון
    שכל מעשיו רעים,
    עדיין לא תרשמו שכדאי להתרחק ממנו בכל הכשרויות שלו? נגיד אם מדובר בארגון רפורמי?

    תודה.

  4. ודאי שאז נצא נגדו בחרב ובחנית, אבל זה לא הנושא שלנו כרגע, כאן מדובר במכון המורכב מתלמידי חכמים, וכל הדיונים והויכוחים הישנים בסוגיות שונות בדיני גרמא בשבת וכו', הם כולם דיונים שבתוך בית המדרש, בין תלמידי חכמים ורבנים שכוונתם לשם שמים להרבות תורה ןקדושה בעולם, אלא שיש מחלוקות ונדונים הלכתיים כדרכה של תורה. וכל אחד יעשה כדעת רבותיו.