יין נסך בשייק עם ענבים

שאלה:

שלום וברכה, לאחרונה הייתי בטיול באיטליה והסתובבתי שם בשוק המקומי, עמד שם גוי ומכר מיצים ושייקים טבעיים כשאני עומד ורואה את כל התהליך, רכשתי ממנו כוס שייק, לאחר מכן שמתי לב שאחד מהפירות שיש בשייק הוא ענבים. האם יש בעיה של יין נסך בזה?

תשובה:

בדרך כלל אינו יין נסך כיון שאינו מפרדי את החרצנים והקליפות מהיין, אלא מרסק הכל יחד. אמנם אם מסננים זה ודאי יין נסך.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קכג סעי' יז-יח.