שפשוף בטמבון של רכב

שאלה:

רכבי שיפשף טמבון בטמבון של רכב אחר.
הרכב שלי קיבל שריטה קטנה בצבע ולא ניכר נזק. הרכב השני מסתבר שעבר תיקון צבע בטמבון עם הרבה משחה וכד' אעפ' שלא הייתה פגיעה חזקה התקלף לו הטמבון ברדיוס של כ20סמ ללא פגיעה של ממש בטמבון. ניכר שהתיקון נעשה לא מקצועי מיכוון שגם עם לחיצה עם האצבע היה ניתן לקלף את כל הצבע בטמבון.
השאלה היא האים אני חייב בנזק כולו או חלקי או בכלל שלא?
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה,

המזיק חייב לשלם את הנזק שעשה ולכן אם היה צבוע בצורה לא מקצועית צריך המזיק לצבוע את הקילוף באותו רמה שהיה צבוע לפני הנזק. אם מדובר בהוצאה יקרה שלא מקובל להוציא כדי לתקן את הנזק – פטור המזיק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה חזו"א ב"ק סימן ו אות ג שכתב שכל נזק צריך לשלם את התיקון של הנזק, ואם מדובר בהוצאה גדולה שלא מקובל להוציא הוצאה כדי לתקן את הנזק ישלם המזיק ירידת ערך. ואם אין גם ירידת ערך פטור המזיק.