רצועה לכלב בשבת

שאלה:

שלום
האם מותר לחבר רצועה לכלב ביתי בשבת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה יש לנו כאן שני נושאים, צד, וזה אין כאן כיון שהוא כלב מבוית שמן הסתם חוזר אליך כשאתה קורא לו, גם אם לא ממש מיד… ונושא של מוקצה, שהרי בעלי חיים הם מוקצה, למעשה מותר, כיון שאתה לא מרים אותו אלא מושך אותו.

מקורות:

מותר להשתמש בקולר לכלב בשבת, כיון שאיסור טלטול בעלי חיים הוא רק להרימם מהריצפה, אבל למושכם או לדוחפם אין איסור. ראה שו”ע סי’ שח סעי’ לט – מ. ואגב, מותר למשוך בקולר לצורכה גם במקום שאין עירוב, ראה שם סעי' ב. על הנושא של צידה בבעל חי מבוית שאינו בורח, ראה בסי' שטז את כל הפרטים.