כמה זמן אפשר לגור בבית ללא מזוזות?

שאלה:

יש לי בבית מזוזות מגמ"ח
טרם קנינו..
כרגע בעלי בחו"ל ולא יכול להתפנות לכך והגמ"ח ממש רוצים את המזוזות
בעלי אמר שאני אחזיר ואפשר 30 יום בלי..
הבעיה שאני מפחדת :( אז הוא אמר שאתייעץ עם רב
האם יש אפשרות?
המזוזה בפתח הבית לא של הגמ"ח אלא של בעל הבית הקודם ועדיין לא לקח…
בקיצור, אשמח לשמוע איך עלי לנהוג ובמידה ואצטרך לקנות מחר האם אני אוכל לשים אותם? אם כן, איך שמים מזוזות?

תשובה:

שלום וברכה

זה ממש לא נכון… אין כל היתר להשאר בבית אפילו יום אחד ללא מזוזה, ראשית הנושא של שלושים יום הוא רק בחו"ל ולא בארץ ישראל [בארץ זה נכון רק לגבי חדר במלון ולא בשכירת דירה] שנית, ברגע שאתה כבר גר במקום שלושים יום, אסור להיות בלי מזוזה גם שעה אחת, לא הכוונה שאתה בוחר לך מתי לעשות את השלושים יום, אלא הכוונה לאותם שלושים יום ראשונים לשהות בדירה! כך שזה ודאי לא נכון. תצרי קשר עם רב מקומי שינחה אתכם היכן לקנות מזוזות מהודרות, או לחילופין תבקש מהגמ"ח שימתינו עד שבעלך ישוב מחו"ל.

ראה עוד שו"ע סי' רפו סעי' כב.