זכאות מחברת האשראי כאשר הלווה באשראי

שאלה:

הלוותי כסף למישהו דרך כרטיס אשראי קיבלתי 5 פאונד חזרה על החיוב הזה למי שייך ה5 פאונד
זה מבצע שהחברת אשראי עושה לבעלי הכרטיס! וגם נקודות שאני מקבל תמורת הסכום שאני מקבל האם זה נקרא ריבית?

תשובה:

שלום וברכה, הזכאות של חברת האשראי שייכת לבעל הכרטיס ולא שייך כאן ריבית. חברת האשראי נותנת זכאות למשתמש בכרטיס שלהם, וכיון שבחרת להשתמש בכרטיס שלהם אתה זכאי לקבל מהם הטבה.

בהצלחה.

מקורות:

מלבד הסברה שהבאנו שהזכאות לבעל הכרטיס ולא קשור להלוואה יש הלכה (שולחן ערוך יורה דעה סימן קס סעיף יג) "מותר לומר לחבירו הילך זוז והלוה עשרה דינרים לפלוני, והוא  שלא יחזור ויקחנו מהלוה וגם לא יאמר הלוה למלוה פלוני יתן בשבילי.  ויש אומרים שצריך גם כן שלא יפייסנו הלוה לתת למלוה בשביל שילוהו". ולכן גם אם חברת האשראי היו נותנים בגלל ההלוואה אם זה לא בשליחות הלווה אין איסור ריבית.