הפסד משוכר לפרשת חוקת שטוען שהתכוון לחוקת בחו"ל

שאלה:

השכרתי צימער לבן חו"ל הוא קבע לשכור לשבת פרשת חוקת ומכיון שלא הגיע
נגרם לי הפסד של עשרת אלפים ש"ח מכיון שרבים רצו לשכור ולא הסכמתי כי שמרתי את הצימער עבורו.
התקשרתי אליו אחרי שבת והוא טוען שהתכוון לפרשת חוקת בחו"ל ואני הבנתי שכוונתי לדבר איתי לפי הפרשיות המקובלות כאן בא"י אני טוען שזוו אשמתו והיה עליו לשים לב שאני מדבר לפי המקובל כאן בארץ
מה הדין?.

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר פטור מלשלם היות שהיה אי הבנה ביניהם ואין א' שהוא יותר אשם מהשני

בהצלחה.

מקורות:

הנידון הזה דומה קצת למבואר בסי' שלד ששניהם לא ידעו שירד גשם מכר שהמשכיר אינו חייב לשלם לפועליו שלא יוכלו לעבוד כיון ששניהם אנוסים. וזה לא דומה למבואר בירו' כשפועלים ממקום א' הלכו למקום אחר שהמנהג של המקום שעבדו קובע משתי סיבות כי שם הפועלים כבר היו במקומו של המשכיר משא"כ פה כ"א היה במקומו. ועוד כי שם ידוע לכולם שיש מנהגים שונים במקומות שונות משאכ פה הרבה אנשים לא יודעים שיש הבדל בתקופה הזאת בין בני א"י לבני חו"ל