הכנסת ספר תורה יד שניה

שאלה:

שלום וברכה, ספר תורה שנקנה יד שניה, ניתן לעשות בו לעילוי נשמת חדש? האם ניתן לעשות תהלוכה והכנסת ספר תורה? (איני יודע אם היה בשימוש אבל לדעתי כן, מוכרים אותו בהנחה מאד משמעותית עקב היותו לא חדש

תשובה:

בודאי שכן.

ראשית בקניית ספר תורה מקיימים מצות כתיבת ספר תורה. שנית, הרי עיקר העילוי נשמה הוא שאתה רוכש ספר תורה ועל ידי זה מזכה את המתפללים בקריאה בתורה בו, מה זה משנה שכבר נכתב בעבר והיה במקום אחר.

רק חשוב מאוד לערוך לו בדיקה והגהה מקיפה ומדוקדקת לפני הרכישה כולל הגהת מחשב.

כמו כן לברר שהוא נמכר על פי כללי ההלכה, יש תנאים מאוד מסויימים להתיר למכור ספר תורה.