פלאפון שנפל בטעות והוזק

שאלה:

שאלתי שאלה לפני כמה שעות השאלה הייתה:
"יש מקומות קמפינג שמקצים לנופשים ארון חשמל עם חיבורי USB ושקעים שבהם אפשר להטעין את הטלפונים, יש שם הרבה חוטים של טלפונים… אדם אחד בא והוציא את החוט של הטלפון שלו ותוך כדי נמשך חוט של טלפון אחר, אותו הטלפון נפל ושבר מסך של טלפון ששכב על תחתית ארון החשמל. האם אותו המושך את החוט חייב לשלם את הנזק הנגרם?"

ואתם עניתם:
"שלום וברכה,
משך מטען של פלאפון ונפל פלאפון, הרי זה מזיק בידיים וחייב לשלם על הנזק שנעשה לפלאפון שנפל, ולמרות שהנזק נעשה בשוגג, חייב המזיק כדין אדם המזיק שחייב בין במזיד ובין בשוגג.
בהצלחה"

אני רק רוצה לחדד שהטלפון שנפל ע"י משיכת החוט לא הוזק בעצמו אלא גרם לשבירה של טלפון אחר שהיה מונח שם. אם הדין אותו דבר אז אשמח ליידע אותי במייל או לתקן בתשובה עצמה כי משמע מהתשובה שהרבנים הבינו שהטלפון שנפל הוא שנשבר ולא כך היה המעשה. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל אם נפל הפלאפון זה או אחר, כל פלאפון שנפל מהמשיכה של המטען – חייב המזיק.

בהצלחה.