טלטול מן הצד

שאלה:

חבילות טישו (פתוחות) שנמצאות על גבי מזוודה שמכילה חפצי מוקצה- יש בעיה לטלטל אותו למרות שיטלטל בוודאות ממש וללא ספק- גם את המזוודה עצמה אפילו אם יש בה כל סוג של מוקצה שהוא, אפילו מוקצה מסוג כזה שאסור לטלטלו לצורך גופו או מקומו?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה זה נחשב טלטול מן הצד לצורך דבר המותר ואין בעיה [מה גם שאני כלל לא מבין למה אתה חושב שדבר כזה עשוי לטלטל את המזוודה].