הוזלה למנוי לתקופה ארוכה – ריבית

שאלה:

שלום
אני מוכר שירות מסוים.
המחיר הוא 8 שח לחודש, וכדי לא להסתבך עם גביה חודשית אני נותן שני אפשרויות, חבילה של 3 חודשים, וחבילה של 12 חודשים.
מקובל בתחום הזה לגבות סכום קטן על חיבור השירות, ואני גובה על זה 4 שקלים. אבל כדי לעודד אנשים לקחת את המסלול של ה12 חודשים, אמרתי שאני אספוג את החיבור אם מישהו עושה מנוי ל12 חודשים.
האם זה בעייה של ריבית?

אני מסכם את השאלה.
יש מסלול של 3 חודשים שעולה 24 שח, פלוס 4 שח דמי חיבור
ומסלול של 12 חודשים שעולה 96, בו דמי החיבור הם ללא תשלום.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם ההנחה למי שמשלם מראש ל12 חודשים, הרי זה ריבית. אבל אם ההוזלה למי שמנוי ל12 חודשים, ואין חובה לשלם מראש עבור ה12 חודשים – אין בזה איסור ריבית. ומותר לתת הנחה למנוי לתקופה ארוכה.

בהצלחה.