בעל שלקח את המתנות של החתונה

שאלה:

ב"ה
זוג שקיבלו כסף בחתונה במזןמן וצקים. לאיש והאשה היו חשבונות בנק נפרדים.
לאחר כמה ימים הבעל התחיל בתהליך גירושין שהיה רצוני רק מהצד שלו בעקבות קושי שעברו. והוא השתמש בחלק גדול מהכסף כדי לשכור טוען רבני.
האשה לא רצתה בגט אך נכנעה וחתמה הסכמה אצל אותו הטוען הרבני..
האם הכסף של החתונה שייך לבעל לפי ההלכה?
האם הצעד שהוא השתמש בכסף לטוען הרבני זה מותר מבחינת דיני ממונות או יש בזה גזל.?

תשובה:

שלום וברכה,

כספים שניתנו לבני זוג בחתונה, הכסף שייך להוצאות שני הזוג, ואם מתגרשים יש לחלק את המתנות בשווה לשני הצדדים, ואסור לצד אחד לקחת את כל הכסף של המתנות.

בהצלחה.