השבת גזל בשגגה

שאלה:

שלום לרב,
לפני יותר מ10 שנים עוד לפני גיל מצוות עליתי לרכבת על סמך כרטיס מסוים שהיה לי ובסוף לא היה בו ניקובים ויצא שלא שילמתי,
כיום העליה לרכבת היא בשתי דרכים
א. רב קו
ב. קניית כרטיס חד פעמי
ורציתי לשאול איך אני אמור להשיב את גזלתי
האם אני אני יכול להסתפק בקניית כרטיס חד פעמי ולקרוע אותו במקום אצטרך לשלם דווקא ברב קו (רכבת הקלה בירושלים)

תשובה:

שלום וברכה,

מצד הדין אין חובה להשיב על גזל שעשה בעודו קטן. ולפנים משורת הדין ראוי להשיב גם גזל שעשה בקטנותו. אין הבדל אם אתה משלם ברב קו או בכרטיס חד פעמי.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שמט ובפת"ש שם.