שכח יעלה ויבוא

שאלה:

בוקר טוב,
בתפילת שמונה עשרה של שחרית כשהגעתי לסוף התפילה ל- "עושה שלום במרומיו.."
נזכרתי שלא הזכרתי "יעלה ויבוא" של ראש חודש
ואז חזרתי- ל"יעלה ויבוא" ומשם שוב המשכתי את התפילה.
האם הדבר נכון או שמא שוב עליי להתפלל מהתחלה?
תודה וחודש מבורך

תשובה:

שלום וברכה

בענין יעלה ויבוא בתפילת ראש חודש [שחרית ומנחה] אם לא סיים עדיין תפילתו ולא אמר אצת יהיו לרצון האחרון שלפני עושה שלום, חוזר לרצה [לא ליעלה ויבוא, לרצה], אם סיים, חוזר לראש שמונה עשרה. אם רק סיים ברכת רצה ועוד לא התחיל מודים, אומר שם יעלה ויבוא ולא חוזר לרצה, ומממשיך מודים.