להשתמש בכספי צדקה עבור נצרך אחר שלא נתרם עבורו

שאלה:

בקופת הקהילה אנו תומכים במשפחות מידי חודש, יש לנו נצרך שאנו תומכים בו בסך 120 ₪ לחודש, התרמנו עבורו שני תורמים שתורמים 100 ₪ לחודש כך שנשאר כל חודש 80 ₪ שנתרם עבורו, השאלה אם מותר להעביר את יתרת הכסף עבור נצרך אחר.
יש לציין שאין אפשרות להוסיף עבורו כסף מכיוון שזה נטען בכרטיסים לפי נפשות וכו'

תשובה:

בודאי שאי אפשר לשנות, כיון שהוא עני ונזקק והסכום שאתם נותנים לו לא מספק אותו, ואם הכסף נתרם עבורו אין לשנות לצדקה אחרת. כרגע תתנו לו את הכסף שנתרם [אני בטוח שתוכלו להסתדר עם הכרטיסים…] ולהבא אל תתרימו כסף שאתם לא מתכוונים לחלק.

ברכה והצלחה, תזכו למצוות.