הנחת חפצים במעבר של המחסנים

שאלה:

א.אם נתתי רשות לשכן להניח בתוך המחסן שלי דלת לשבוע ימים, והשכן התעכב ולא לקח עדיין את הדלת, ויתכן שחשבתי לאפשר לו להמשיך יותר, ועכשו אני רוצה להוציאה, האם יש משמעות למחשבה זו כאשר לשכן אמרתי רק לשבוע.
ב. השכן רוצה לשים דלת זו במעבר של המחסנים, ואני אמרתי לו שמצידי זה בסדר, ואשתי מתנגדת, כי זה מקום צר. האם אני יכול לעכב בעדו. (בפרט כאשר בעבר כבר היו חפצים במעבר ולא התנגדתי לכך).

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לומר לו שייקח את הדלת שלו, ואין שום משמעות למחשבה שחשבת.

כמו כן אתה יכול לבקש ממנו שיסיר את החפצים מהמעברים של המחסן, המעברים לא מיועדים לאחסון חפצים, ועליו לסלק את החפצים.

בהצלחה.