שבת

שאלה:

משאבת חלב חשמלית חוברה ע"י גוי בשבת ( לא הצלחתי להניק אז קראנו לגוי) מותר להשתמש בחלב?
תודה!

תשובה:

אני מבין שזה נעשה לצורך התינוק כדי שיהיה לו מה לאכול, והוא כלל אינו רגיל בתחליפי חלב, כי אחרת אסור לומר לגוי ואסור בכלל לשאוב [שזה כבר הרבה יותר חמור מהנושא של החשמל, משום איסור דש] כיון שאין בזה צורך חולה ואין פיקוח נפש, אז בעצם מה השאלה? תנסו לפרט יותר מה היה.