מורה שהחרימה חפץ לתלמיד והחפץ אבד

שאלה:

שלום רב
אשתי עובדת בבית.ספר .
השגיחה על כיתה בזמן פעילות מסויימת בחוץ , אחד התלמידים הוציא כדור והחל לשחק .
היה אסור לשחק בכדור , לכן אישתי לקחה את הכדור והעבירה לרכזת השיכבה והמשיכה לשמור על הילדים במסגרת הפעילות.
רכזת השכבה הניחה את הכדור ליד מורה נוספת שישבה והשגיחה על התלמידים.
בסיום היום הכדור אבד.
התלמיד דורש פיצוי על הכדור.

מי צריך לשלם ?
תודה וסליחה על אריכות השאלה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר למורה לקחת כדור לתלמיד כאשר יש איסור לשחק בכדור, או שהכדור מפריע לשיעור. אבל אסור למורה לקחת את הכדור לצמיתות אלא עליו להחזירו בסוף היום. המורה שלוקח את הכדור נעשה שומר חינם על הכדור, ולכן אם הכדור הונח במקום שמור ונגנב או אבד, פטור המורה מתשלום. אבל אם הכדור הונח במקום לא שמור כלל חייב המורה על אובדן הכדור. במקרה הנ"ל צריך לבדוק אם הכדור הונח במקום לא שמור, וחייבת, או שהונח במקום שמור ואז פטורה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המורה השנייה קיבלה שמירה היא חייבת. אם היא לא קיבלה שמירה אלא רק הניחה לידה אינה חייבת בשמירה והמורה הראשונה חייבת. אולם כ"ז דווקא אם החפץ הונח במקום לא שמור.