טלית ונקמה

שאלה:

שלום כבוד הרב ושבוע טוב

יש לי כמה שאלות בנושאים שונים:

1.) מותר לקנות טלית כולו לבן שעשוי מבד צמר מעורב בבד תשבץ או חובה צמר רחלים?

2.) שאומרים שהשם ינקום דמו השם ינקום בזמן גוג ומגוג או כול זמן אפשרי בורא עולם יכל לנקום לא בהכרח במלחמה האחרונה שזה גוג ומגוג?

תשובה:

שלום וברכה,

1. כמדומני שהטלית שאתה מתכוון זה טלית מצמר רחלים אלא שהאריגה היא בצורה של תשבץ כדי למנוע החלקה של הטלית, ולכן אין מניעה ללבוש טלית כזו. ולכן כדאי שתבדוק את הכשרות על הטלית, ואם יש הכשר אין מניעה לקנות טלית כזו לכתחילה.

2. השם ינקום דמו זה יכול להיות בכל רגע אפשרי.

בהצלחה.