הורים שלא רוצים לערוך ברית מילה

שאלה:

הורים לא רוצים לעשות ברית בשום אופן ולא משנה אם זה מוהל או רופא הסבים והסבתות בוכים מאוד והזוג עונה מכבדים
אותכם אבל אנחנו לא מלים מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת מאוד, התופעה החדשה הזו מצערת עד מאוד, בעבר היה ידוע שגם היהודי הרחוק ביותר לא מוותר על ברית מילה לבנו הקט, היום גם זה מתחיל להתערער… למעשה אין לי עצת פלא, רק לבקש מהם לשוחח עם רב חכם על מהות מצות המילה, על החשיבות של הדבר הזה עבור הילד שירצה וישמח להרגיש חלק מעם ישראל באופן מושלם, על הקושי שהם בעצם מטילים עליו, כי בבגרות הוא מן הסתם יצטער שאינו נימול ואז יהיה לו יותר קשה לעשות זאת, הדבר יפחיד אותו והוא יחשוש מכאב, וכמובן על עצם חשיבות הדבר… השאלה אם יש מישהו בר סמכא שיהיה מכובד עליהם ונאמן מספיק כדי שיתייחסו לדבריו…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ‏אני ממש מצטער ‏על המציאות הזו ‏הלוואי שאני יכול לדבר עם ההורים הזה להגיד להם כמה חשוב ברית מילה ואני דואג על ילד הזו ‏יהי רצון ‏שהשם יתברך ‏מביא גאולה שלמה במהרה בימינו אמן