בישול על פלטה

שאלה:

שלום הרב
לפי הגרשז"א והגר"ש וואזנר ואג"מ שאומרים שפלטה נחשבת גרופה וקטומה אם אני הרבה פעמים שם דגים על הפלטה לפני כניסת שבת כדי שיתבשלו עד הסעודה האם בכך אני מוריד את הפלטה מדין גרופה וקטומה ואם זה הורס איך אני מתקן את זה האם בכך שאני יחליט שאני לא מבשל יותר על זה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה, הפלטה לא נעשית על ידי כך כמקום המיועד לבישול, הרי בימות החול אתה לא מבשל עליה… וזה בסדר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מתי נכנסים לנידון של גמרו בידי אדם?
    ולפי דבריכם אפשר לשים צולנט לא מבושל על הפלטה לפני שבת בין שהנוזל קל ובין שהתוכן לא מבושל?