אסורה לבועל

שאלה:

אדם הכיר בעבודתו אשה נשואה הנמצאת בתהליכי גירושין (עדיין לא פתחו תיק) אינה חיה עם בעלה וכל שכן שאינה מקיימת עמו יחסים. לאחר תקופת מה של היכרות הוא קיים איתה יחסים פעם אחת ובשיחה אקראית עם חברים נדהם לשמוע שמעתה היא אסורה לו ולבעלה. הוא טוען בלב שבור שאם היה יודע שתהיה אסורה לו לא היה מתקרב אליה וכל שכן שלא היה מקיים עמה יחסים. עתה נפשו בשאלתו האם העובדה שלא ידע שתהיה אסורה לו ואם היה יודע לא היה קרב אליה (ניכרים דברי אמת) יש צד להתיר לו אותה לאחר גירושיה? יש לציין שהוא אינו בקשר פיזי עמה כעת עד לקבלת תשובה.

תשובה:

שלום רב,

ודאי שהם אסורים. ראשית כאשר באים לקבוע אם זה הגדרה של שוגג או לא, המדד הוא האישה האם היא ידעה או לא, ולא הבועל, כך שמה הוא ידע או לא ידע זה לא רלוונטי. שנית, כדי שיהיה אפשר להתיר (בדיעבד גדול) צריכים שני תנאים, האחד שזה יהיה מצב של שוגג, כלומר, לא שהיא לא ידעה את ההשלכות העתידיות שהיא תאסר עליו לעולם, אלא שוגגת באיסור, לא ידעה שזה אסור, לדוג' אילו לא ידעה שבסיטואציה הזו יש גם איסור אשת איש. התנאי השני שלא יהיה כאן מעילת מעל באישה – בבעלה, כפי שכתב המהרי"ק שהובא בשו"ע סי' קעח. שני התנאים אינם קיימים במקרה זה. האישה מן הסתם ידעה שהיא אשת איש עד שתקבל גט מבעלה, אז אפילו אילו לא ידעה מה הן ההשלכות של מעשים כאלה על עתידם המשותף, ברור שזה לא מגדיר אותה כשוגגת ולכן הם אסורים מדאורייתא.