משחקי מחשב מה עושים בזמן הפנוי?

שאלה:

שלום רב רבותי, דיינים מומחים!

ישנו משחק מחשב שברצוני לרכוש. במהלך המשחק בונים מגדלים המאוישים על ידי קשתים, חיילים או קוסמים (Wizard). הממלכה מותקפת על ידי מפלצות, ותפקיד השחקן הוא להגן עליה.

החיילים מגנים בחרבות, הקשתים בחץ וקשת, ולאחר מכן בברקים היוצאים ממכונה, והקוסמים בכדורי אנרגיה היוצאים ממקל שבידם או מן המגדל.

האם משחק כזה מותר, או שיש מקום להחמיר מפאת איסור כישוף? לצד הקולא ניתן לטעון כי הקוסם משתמש בסך הכל במכונות המפיקות אנרגיה (ולכן גם נקרא שמו Wizard, המתרגם יותר כ-"קוסם" או "אשף" ולא כ-Sorcerer, המתרגם יותר כ-"קוסם" או "מכשף"); מצד שני – למרות שאני רוצה משחק זה, איני רוצה להגיע חלילה לידי עבירה.

רוב ברכות וכל טוב!

תשובה:

אין בזה לא כישוף ולא קסמים, אבל יש בזה בזבוז זמן וביטול תורה… מה שאתה צריך כדי קצת למצוא הרפייה זה בסדר, אבל לא לשכוח לייחד את הזמן הפנוי ללימוד תורה ולמעשים טובים.

יום מבורך.