מציאת חפץ

שאלה:

אם מצאתי כדור באמצע הכביש בקיבוץ. האם מותר למוצא לקחת אותו ולשחק בו ?
אם לא, מה הסיבה לכך ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש סימן בכדור, חייבים להכריז, כיון שהמאבד לא התייאש שסובר שהמוצא יכריז על האבדה. אם אין סימן על הכדור, המאבד התייאש ולכן מותר למוצא לקחת את הכדור. וזה דווקא בכדור שאמצע הכביש שהוא בצורה של אבדה, אבל כדור בגינה אסור לקחת, כיון שזה לא מחייב שזה אבד מבעליו אלא הונח שם לזמן מה, ולכן אין לקחת את הכדור.

בהצלחה.