שתי שאלות בנושאים שונים

שאלה:

שלום רב,
שתי שאלות בנושאים שונים:
1. הבנתי שמים אחרונים טמאים, ולא ניתן לדרוך עליהם אם נעשים בחוץ, האם כשאני עושה מים אחרונים ומנגבת אותם במגבת, המגבת נטמאת כדרך שהכביש נטמא?
הרבה פעמים לאחר מים אחרונים, כשאני מנגבת את ידיי במגבת מסוימת אני נמנעת מלהשתמש בה לאחר מכן.
2. אני מחפשת הרבה זמן עבודה הקשורה לעיצוב וסטייל, למדתי את המקצוע לפני שנתיים בערך, ולא הצלחתי להשיג עבודה בתחום.
השם זימן לי בימים אלו הצעה לעבודה הקשורה בתחום העיצוב והסטייל בחברה מוכרת וחילונית ששם מוכרים בגדים שאינם עונים על כללי הצניעות, כמו מכנסיים וכדו'.
אני אמורה לסדר את הבגדים בחנות בצורה שמושכת את העין ללקוחות. הבגדים לא מעוצבים על ידי.
האם ניתן לעבוד במקום כזה ובעבודה כזאת? אני רוצה דרך העבודה הזאת להתקדם ולקדש את שמו של השם יתברך, ובעזרת השם לפרסם אופנה צנועה.

תשובה:

המים נספגים במגבת ואין בהם ממש, ואפשר לנגב באופן חופשי במגבת הזו אחר כך.

קשה לומר שיש איסור בעבודה הזו, כיון שמדובר בחשש רחוק יחסית להכשלה. מי שקונה זו מי שבלאו הכי לובשזת כאלו בגדים, וגם קצת רחוק תשקנה רק בגלל הצורה שעיצבת את המדף וכו', אין איסור, אבל גם לא ממש נחמד לעבוד בחנות כזו..

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1