מציאה של שטרות כסף

שאלה:

שבוע טוב.מצאתי 2 שטרות של כסף בקיוסק ליד הדלפק על הריצפה מה הדין לגבי המצלמות בחנות ? למי שייך הכסף?

תשובה:

שלום וברכה, אם השטרות היו מקופלים היטה היטב ולא יכולים להיפרד בנפילה הרי זה סימן וחייבים להכריז. אם השטרות לא היו מקופלים חזק ועלולים להיפרד בקלות, אין זה סימן, ואין חובת השבת אבדה, ואתה יכול לקחת לעצמך. העובדה שיש מצלמות לא מחייבות בהכרזה, כיון שהמאבד מתייאש ולא סומך על מצלמות, כיון שלא יודע בדיוק איפה נפל הכסף. וגם שיש קושי לבקש לפתוח את המצלמות.

בהצלחה.