לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפרת הסכם שלא פוגעת באף אחד

שאלה:

2 לקוחות הגדולים שלנו הסתכסכו ביניהם. ״הראשון״ טוען ש״השני״ ניסה לגנוב מידע חסוי דרך העסק שלנו. הלקוח ״הראשון״ כעס עלינו שלא הגנו מספיק על המידע שלו, והסכים להישאר לקוח שלנו בתנאי שלא נעבוד יותר עם הלקוח השני בשום דרך.

ביקשנו שיאפשר לנו לפתוח עבור הלקוח השני עסק נפרד עם עובדים נפרדים כך שלא יהיה שום קשר בינו לבין הלקוח השני – והוא לא הסכים.

השאלה האם אחרי שהסכמנו עם התנאי של הראשון, האם מותר לנו לפתוח עסק נפרד עם עובדים נפרדים לגמרי, כך שאין שום הפסד או סיכון ללקוח הראשון אם נפר את ההסכם? כמובן ללא ידיעתו.

תשובה:

שלום וברכה,

אין סמכות ללקוח לאסור על החברה להתעסק עם השני, הוא יכול להתנות שהוא לא רוצה שתהיה אפשרות ללקוח השני להיכנס למידע של הראשון, ולכן אם החברה פועלת בצורה שהראשון לא יוכל להיכנס למידע של השני, החברה יכולה לתת שרות ללקוח הראשון וולקוח השני עם עובדים נפרדים.

בהצלחה.