גניזה

שאלה:

בוקר טוב לרב, יש לי שתי שאלות:
1. ערימה של עיתוני חול, שאני זוכר שהיה בהם תמונה/צילום של שם ה'. באתי לגנוז, חיפשתי ולא מצאתי איפה זה. לגנוז הכל? להניח איפשהו? לשים במיחזור?
2. בית בירושה, אם הבית נמכר למישהו שכנראה יהרוס אותו: צריך להוציא את המזוזות מהבית לפני המכירה? זו כבר אחריות הקונה?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה זוכר בודאות שהיה שם שם ה' עדיף לגנוז את כל הערימה. אבל אם זה ספק, אין צורך לגנוז עד כמה שלא מוצאים כרגע.

אם הבית עומד להריסה יש חשש משמעותי לפי דעתי שהוא לא יוציא את המזוזות והן יבואו לידי בזיון ויש להוציאן עתה, כמו בית במקום גויים שמשחיתים את המזוזות, שמוציאים את המזוזה כדי שלא יבואו לידי בזיון.