חמות לכבד את חתנה הכהן קודם בניה הגדולים ממנו

שאלה:

מקובל שבסעודות שבת בעה"ב מחלק יין מהקידוש וכן חלה לפי סדר הגילאים.
אך מה הדין כשיש אצלו חתן צעיר שהוא כהן. לכאורה לפי הדין צריך לכבד אותו ולתת לו מנה ראשון. לפני גיסיו הגדולים ממנו. ולא שמעתי שנוהגים כך.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה פשיטא שכך יש לנהוג, אמנם אבי המשפחה קודם, כלומר כאשר האשה מגישה אוכל לשולחן, תתן קודם לבעלה ואחר כך לכהן, ואחר כך לשאר בניה.

מקורות:

ראה חוט שני שבת ח"ב עמ' שלד, ובס' לקדשו לכהנו עמ' כט בשם הגר"ח קנייבסקי ממכתבו למחבר הספר.