שהחיינו על אבטיח

שאלה:

שלום וברכה
האם על אבטיח מברכים שהחיינו?

תשובה:

שלום רב

נראה לי, שהגם שיש אבטיח כל השנה, מכל מקום הפרי העונתי ניכר מאוד בטעמו ובצורתו, ועדיין הוא בכלל פרי עונתי שיש לברך עליו שהחיינו, אמנם אם לא ניכר ההבדל אין לברך.

ראה כאן מאמר נרחב על הענין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי השואל התכוון למה שיש שהבינו שעל פירות האדמה אין מברכים שהחיינו.
    בפשטות מדובר בטעות, כי יש שהחליפו בין ירקות לפירות שברכתם בורא פרי האדמה. ואכן, על ירקות אין מברכים שהחיינו.