נשיקה לחבר בבית כנסת

שאלה:

שלום האם מותר לנשק לחברו בבית כנסת בדרך חיבה ורק לבנו אסור ?

תשובה:

בשו"ת בית ישראל [לנדא] ח"א סי' ט עמד על נושא זה בהרחבה, וכתב, שדוקא נשיקה של חיבה כמו שאדם מנשק לבניו הקטנים אסורה בבית הכנסת, אבל נשיקה שבאה לבטא כבוד וידידות מותרת. לכן זה מאוד תלוי מה אופי הנשיקה לחבר. והביא שם שכן המנהג שמנשקים ידי רב או על ראשו של חבר בית הכנסת. והביא לזה מקורות אציין מעט בקצרה: מדרש זוטא קהלת ה יז; מסכת כלה א כא; אבות דרבי נתן פרק ו. ובבן איש חי ויקרא סעי' יא מביא שמנהג הספרדים שכל מי שיורד מעלייה לתורה מנשק ידי קרוביו. וראה יחוה דעת ח"ד סי' יב בהרחבה בענין זה.

מסקנה: נשיקה של כבוד מותר, של חיבה אסור.

שבת שלום.