נדר שלא הזכיר בו זמן

שאלה:

שלום לרב,
אדם שאמר אם אעשה כך אתחייב שקל לצדקה או אמר אני מתחייב צדקה על דבר זה אך לא אמר בפיו את השיעור ואת המידה והזמן אך בדעתו התכוון לכך וכך ימים ושיעור כזה ומידה כזו, האם הנדר חל לעולם וצריך התרה או די שחישב בדעתו והתכוון אך ורק לזמן זה ושיעור זה

תשובה:

הנדר חל לעולם, דברים שבלב אינם דברים.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה לרב,
    ואני רוצה לשאול באופן ספציפי יותר,
    לפני כמה ימים השתמשתי באור של בית הכנסת כשהייתי לבד ואמרתי 'מקבל על עצמי לשלם את האור הזה' והתכוונתי רק לזמן שאשהה שם וכי נחשב שהתכוונתי לשלם על האור הזה כל פעם שמישהו ידליק אותו? האם גם בזה הנדר חל לעולם וצריך התרה?

  2. ודאי שלא, כאן האומדנא ברורה דברים שבליבו ובלב כל האדם שהכוונה רק לזמן שאתה נמצא וזה בסדר גמור. להבא תזהר לא לנדור אף פעם לשום צורך.