ליל טבילה

שאלה:

אשתי הלכה לטבילה אמנם יצאנו לאירוע משפחתית ומאותה סיבה הגענו מאוחר לבית שלנו
אשתי מאד עייפה מכל היום והכנות של הטבילה
רציתי לדעת אם אפשר לדחות היחסים למחרת או שיש חיוב ליחסים בליל טבילה

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי זמן עונה הוא בליל טבילה, ויש להקפיד על כך בפרט אם לא קיימו עדיין מצות פרייה ורבייה, אבל באופן כללי גם נכון מאוד לא לשנות מזנני מצות עונה, כי אף פעם לא יודעים אם הצד השני גם מוחל בלב שלם… אבל כמובן, עיקר ענין העונה הוא להרבות בחיבור והאהבה בין בני הזוג, זה לא דבר הנעשה כלאחר יד כאדם הבא להפטר מאיזו שהיא חובה שאין לו חשק כרגע לקיימה, ואפילו לא כעושה מצוה… [ואדרבה אם עושים זאת בצורה כפויה ושלא ברצון רק כדי לגמור אם הדבר הרי שמפסידים בכך את עיקר תכלית המצוה שהיא דווקא להרבות אהבה וחיבה ושלום ורעות ולא, ויש חומרה גדולה ביחסים שנעשים שלא ברצון הראוי והגמראה מאריכה בזה בענין בני ט' מידות שהאישה אינה רוצה בתשמיש, וזה מאוד לא ראוי, ולכן אם בסוף כופים את עצמם יכולים להגיע לשם] לכן, אם היא יכולה להתרענן ולהתאושש ולעשות זאת באהבה ונעימות מה טוב, אם לא, דוחים.

שבת שלום.