שכן שבנה ומניח חומרי בניין ברשות שלי

שאלה:

שלום לדיינים.שכן ששיפץ את ביתו שם בחצר ששייכת לו חומרי בניין בנוסף השכן הניח קרטון עם חפצים על מנוע המזגן שלי ובנה סככה וקשר חבלים על הסורג של המרפסת שלי מה הדין ? האם לפנות לערכאות?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפנות לערכאות אלא לבית דין בלבד.

השכן שהניח חומרי בניין בחצר שלו, אין עליו טענה וזה זכותו, כיון שהחצר היא שלו.

אם הניח קרטון עם חפצים על המנוע של המזגן שלך, אתה יכול להוציא את הקרטון ולהניח בחצר שלו. החבל שקשר לסורג שלך, אם זה מפריע לך אתה יכול לפתוח את החבל, ולומר לו שיקשור את החבל למקום אחר.

בהצלחה.