נתינה לכתחילה על גבי קדירה מלאה, מלאה במה?

שאלה:

במה צריכה להיות הקדירה מלאה, האם דווקא באוכל או משקה, או שיכולה להיות מלאה בצמר גפן (למשל)…
אודה על מקור

תשובה:

אין לי מקור לומר, אבל לכאורה המחלוקת הזו דומה מאוד למחלוקת פוסקי זמנינו לגבי הנחה על גבי כלי הפוך ריק. שכן ברור שיש כאן היכר ברור שאינו בא לבשל, ומאידך, יש שהחמירו על פי דברי הפרי מגדים בסי' רנג, ולדבריהם עיקר ההיכר הוא בכך שמניח על גבי קדרה מלאה. כלומר, הויכוח הוא האם עיקר הענין הוא ביצוע שינוי מדרך בישול, או שהחימום יתייחס לקדרה העליונה רק בדרך אגב ועיקרו יהיה ביחס לתחתונה. ממילא כאשר זה מלא באופן סתמי ולא במשהו הצריך בישול יתכן שיהיה תלוי במחלוקת זו.