לתת לאדם אחר להיכנס בתור אתי ביחד

שאלה:

שלום לרבנים
אני חיכיתי בתור בבית מרקחת כשהתור היה יחסית ארוך
ניגש אלי אדם (בעל חזות חרדית, נפקמ לחילול ה' שאולי היה פה) שביקש שארכוש עבורו בתור שלי גם את התרופה שלו כיון שהוא ממהר.
הסכמתי לעשות זאת ולכשהגיע התור ניגשנו ביחד, והשבתי בחיוב לשאלת המוכר אם אנחנו ביחד.
מנסיוני מקובל במקום שבני משפחה ניגשים יחד בתור אחד. יצוין שהתור כולו ארך כשתי דקות בלבד.
המוכרים לכשראו שאותו אדם סיים ואז אני מתחיל כעסו והאשימו אותי בשקר, אך איש מהממתינים לא אמר דבר.
האם היה במה שעשיתי גזל זמן? האם היה בזה גניבת דעת?
סליחה שאני מטריד את הרבנים בסיפורים כאלה, אבל הייתי רוצה לדעת איך לנהוג בעתיד במקרה כזה וכן אם עליי לעשות תשובה ואם כן איך.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להכניס אדם לתור, כיון שמעכב את שאר הממתינים בתור. וגם קרוב משפחה אסור להכניס לתור, אא"כ מדובר בקנייה אחת.

ולכן להבא אל תעשה זאת.

בהצלחה.